Skip to main content
Consortium for Service Innovation

7) Voldoende om op te Lossen

Houd het Eenvoudig en Geschikt voor de Beoogde Doelgroep 

Voldoende om op te lossen: het hoeft niet perfect te zijn om waardevol te zijn!

Als het gaat om kennisartikelen, het idee van voldoende om op te lossen is gebaseerd op twee observaties:

  1. Het is erg moeilijk om de toekomstige waarde te voorspellen van wat we leren van onze interacties
  2. 80% van wat we vastleggen zal nooit worden hergebruikt

Ons doel is vast te leggen wat we leren op een manier die goed genoeg is om terug te vinden en te gebruiken voor het beoogde publiek. We willen dit op een manier doen die efficiënt is voor zowel de beantwoorder als aanvrager. De ervaring vastleggen in een eenvoudige structuur of template. Het probleem beschrijven in een puntenlijstformaat, gebruik makend van woorden en uitdrukkingen die volledige gedachten of ideeën weergeven. Zinnen en paragrafen zijn niet vereist. Een puntenlijst is makkelijker voor de schrijver om te maken en voor anderen om te lezen.

We kunnen de ervaring met minimale moeite vastleggen en vervolgens de vraag voor die kennis verbeteringen of uitbreiding laten bepalen. Op die manier besteden we geen tijd aan het bewerken van een artikel dat nooit meer wordt gebruikt. De artikelen die hergebruikt worden, krijgen extra aandacht omdat bij KCS hergebruik herziening is.

Het concept van “voldoende om op te lossen” of “goed genoeg” kan op verschillende manieren in de Oplos- en Ontwikkellus worden toegepast. In beide gevallen beantwoorden we de kwaliteitsvraag: hoe goed is goed genoeg?

In de Oploslus, heeft “voldoende om op te lossen” betrekking op de structuur van kennisartikelen en de schrijfstijl. 

In de Ontwikkellus, is het begrip van “goed genoeg” van toepassing op het detailniveau dat de content standaard en het proces hebben; het heeft betrekking op de observatie dat organisaties vaak hun content standaard en werkstroommodel bovenmatig ingewikkeld te maken. Er is een neiging om alles er zoveel mogelijk in te zetten, in plaats van wat echt nodig is. We hebben een contentstandaard werkproces nodig dat zo eenvoudig mogelijk is voldoende om te beginnen. Het dubbele lusproces maakt het voor ons mogelijk om de contentstandaard en werkproces continu te verbeteren, gebaseerd op werkelijke ervaring. Na verloop van tijd worden de contentstandaard en het werkproces exact hoe ze horen te zijn.

“Houd het eenvoudig” zou een algemene test moeten zijn wanneer de KCS-Raad de fundamentele elementen voor KCS-adoptie bepaalt, en blijven als test wanneer de organisatie vordert in de KCS-reis.

 

Creative Commons License 

  • Was this article helpful?